Ciasta i Desery. Bezglutenowe podróże

19,90

SKU: 981372438cda Kategoria: Tagi: , , ,

Opis

Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy.Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść.Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę Bezglutenowe przepisy, którą prowadzą do dziś.Największą popularnością cieszą się ich ciasta i desery, ponieważ te dania zazwyczaj najtrudniej jest przygotować. Niektóre z tych przepisów powstały dzięki podróżom autorek po świecie i czerpaniu inspiracji z dorobku innych kuchni.Niniejsza książka zawiera 54 wyjątkowe receptury sprawdzone i dokładnie opisane na przepyszne słodkości, powstałe dzięki wizytom Kamili i Noemi na Węgrzech, we Włoszech, w Hiszpanii, w Stanach Zjednoczonych i w Izraelu.Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe. Egzemplarze powystawowe – mogą zawierać zbite rogi, rozdarcia, przybrudzenia,rysy.

Kulinaria

urząd miejski opole lubelskie, ocieplenia styropian, vantablack, płatna autostrada, pzu status szkody, jaworski, order orła białego, zasady rachunkowości, gmina jarosław, cyjanowodór, krs on, michał boni

yyyyy