Bushcraft. Co jeść, gdzie to znaleźć i jak przyrządzić?

28,38

Description

Bushcraft oznacza umiejętność radzenia sobie bez większego trudu na łonie natury. Przydaje się niezależnie od tego, czy chodzi o rekreacyjny weekendowy wyjazd, czy też o sytuację awaryjną, kiedy trzeba walczyć o przetrwanie. Jedną z ważniejszych kwestii jest dostęp do pożywienia. Co prawda można wytrzymać bez posiłku dzień lub dwa, jednak lepszym pomysłem jest pożywić się jadalnymi roślinami, które można przyrządzić za pomocą kilku prostych narzędzi. Jeszcze ważniejsza jest wiedza o tym, jak pozyskać wodę, którą można bezpiecznie pić.Oto przewodnik po sprzęcie, technikach i produktach, które są niezbędne do przygotowania pożywienia w dziczy. Opisano w nim, jak na łonie natury zapewnić sobie smaczne i pożywne posiłki i dzięki temu lepiej docenić każdą chwilę spędzoną z dala od cywilizacji. Omówiono chyba każdy aspekt tego zagadnienia: od potrzebnego ekwipunku i prowiantu, przez techniki wytwarzania potrzebnych narzędzi w dziczy i odnajdywanie pożywienia na łonie natury, po metody gotowania w sytuacjach ekstremalnych, gdy do dyspozycji pozostaje kilka przedmiotów i własna pomysłowość. Znalazły się tu również podpowiedzi, w jaki sposób gromadzić, konserwować i przechowywać znalezioną żywność. Bardzo ciekawym uzupełnieniem tych wskazówek są przepisy, które warto wypróbować podczas własnych wędrówek po dziczy!W książce:jaki ekwipunek, narzędzia i prowiant warto zabrać na wyprawęjak zapewnić sobie wodę zdatną do piciajak gotować na łonie natury bez kuchenki turystycznejskąd brać żywność w dziczyktóre rośliny zbierać i jak przygotowywać z nich posiłkiDzika natura. Poznaj ją, a ona Cię nakarmi!

Literatura podróżnicza i przewodniki

zasad ruchu drogowego, pracuj pl warszawa, charakterystyka energetyczna budynku, 9 wrota, piotr polak, przecinek że, wcześniejsza emerytura dla nauczyciela, pcc online, pit 5, krzywej laffera, digging, dowcip, fcc, centrum zdrowia matki polki, www idea bank, ważność paszportu, działka rybnik, księgowanie, ekopłatnik

yyyyy