Ryby i owoce morza szkoła gotowania krok po kroku

18,76

SKU: ae8ccd91c79a Kategoria: Tagi: , ,

Opis

Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.Podtytuł: Szkoła gotowania krok po krokuISBN: 9788379718047Kod paskowy: 9788379718047Autorzy: Lorenza AlcantaraRok wydania: 2019Kod wydawcy: 22074Liczba stron: 224Oprawa: Miękka ze skrzydełkamiPKWiU: 58.11Format: 20.0×24.0cmGłębokość (mm): 15Waga: 0.725Języki: polskiGrupa towarowa: Książka

Kulinaria

ogniwo wodorowe, kotły węglowe, rolls royce suv, polscy nobliści literatury, kryminały, jan józef lipski, dawca pamięci, od razu razem czy osobno, oryginał czy orginał, hartwig, drony policja, urzędnik państwowy, danuta szaflarska, chociaż, drabina dekoracyjna, sławomir rybicki, smartfon wikipedia, ochrony zabytków, domowy test na pasożyty, stypendium dla ucznia, trzmiel

yyyyy