Opis
Dzieci przejmują kuchnię!Książka kucharska, która ułatwi wszystkim rodzicom, dziadkom i opiekunom gotowanie z maluchami w wieku od 1 do 4 lat. Wszystko w tej książce jest przyjazne małym dzieciom i minimalizuje potrzebę interwencji dorosłych – nie ma rozgrzanych płyt kuchennych, ostrych noży ani surowego mięsa. Starannie dobrane przepisy dają dzieciom możliwość robienia tego, co kochają: ugniatania, sortowania, mieszania i nalewania.„Małe rączki w kuchni” to opisane krok po kroku 60 przepisów idealnych dla całej rodziny. Znajdziecie tu także informacje o alergiach pokarmowych, rady dla rodziców niejadków i mnóstwo pomysłów na rozwiązywanie typowych problemów. Książka jest pełna prostych i pysznych dań, z których samodzielnego przygotowania będzie dumne każde dziecko.Annabel Woolmer jest mamą dwójki dzieci, która zainteresowała się gotowaniem pewnego deszczowego popołudnia, kiedy próbowała zabawić swoje 13-miesięczne dziecko. Od tamtej pory gotowała regularnie z obojgiem dzieci i wieloma innymi maluchami. Sfrustrowana brakiem odpowiednich przepisów dla małych dzieci, Annabel postanowiła napisać własną książkę, skupiając się na radosnej zabawie i odkrywaniu przez dzieci prawdziwego jedzenia.Tytuł oryginału: The Tickle Fingers Toddler Cookbook: Hands-on Fun in the Kitchen for 1 to 4sISBN: 9788366329706Kod paskowy: 9788366329706Autorzy: Woolmer AnnabelTłumaczenie: Anna RosiakRok wydania: 2020Kod wydawcy: 31553Liczba stron: 128Oprawa: TwardaPKWiU: 58.11.1Format: 19.5×19.5cmGłębokość (mm): 10Język oryginału: angielskiJęzyki: polskiGrupa towarowa: Książka
Kulinaria
indoktrynować, pierwszy lot w kosmos, torwar wydarzenia, pit definicja
yyyyy