Opis
Obowiązek wdrażania systemów GMP, GHP i HACCP wynika z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225). Wdrożone systemy zapewnienia jakości będą działały skutecznie i prawidłowo, jeżeli będą monitorowane, weryfikowane i regularnie doskonalone. Jednym z narzędzi pozwalających zrealizować wymienione cele są audyty wewnętrzne wdrożonych systemów.Niniejsza książka prezentuje metody przeprowadzania audytów wewnętrznych w firmach spożywczych, niezależnie od ich wielkości i specyfiki. Autorzy starali się przedstawić zagadnienie audytowania w sposób jak najbardziej przystępny i zbliżony do realiów zakładów spożywczych. W praktycznych przykładach zaprezentowali różnorodne narzędzia i metody, które można wykorzystać do utrzymania, rozwijania i ciągłego ulepszania wdrożonych systemów, tak by mogły być one zastosowane zarówno w bardzo dużym zakładzie, jak i małej restauracji.ISBN: 8371879121EAN: 9788371879128Wydawnictwo: ODDKRok wydania: 2004Ilość stron: 80Oprawa: miękkaFormat: 21.0×29.5cm
Prawo i administracja
ile dłuższy dzień, wojskowa komisja uzupełnień rybnik, ikea kwiaty, mieszkanie wynajem wrocław, darowizny dla dziecka, egzamin zawodowy arkusze, ta gazeta, waffen ss, waluta indonezji, gęstościomierze, powietrze kraków, paribas, knf, tvp wiadomości online, zwroty reserved
yyyyy