Description
Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku – ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw. AUTOR ANNA JASSEM, ALEKSANDER SZOJER TYTUŁ JAPOŃSKI ROK OD KUCHNI WYDAWCA KIRIN ROK WYDANIA 2020 OPRAWA OPRAWA BROSZUROWA ILOŚĆ STRON 174 EAN 9788362945948 Znajdź podobne według klucza: ALEKSANDER_SZOJER ANNA_JASSEM KIRIN JAPOŃSKI ROK (378910)
Kulinaria
meblościanka agata, mundurówki, korpus służby cywilnej, czerpnia, złośliwe, muszynianka niegazowana, potwierdzenie akcyza
yyyyy