Description
GOTUJ Z JULIĄ – NIEZBĘDNE PRZEPISY I PORADY MISTRZYNI KUCHNIAutor: Julia ChildWydawnictwo: PENELOPARok publikacji: 2020Okładka: twardaISBN: 978-83-62908-82-0OPIS:Bostońska stacja Telewizyjna WGBH rozpoczęła emisję serii programów telewizyjnych Julii Childpod tytułem French Chef.Program ten otrzymał nagrodę Peabody a rok później Emmy.Jej kolejnymi programami kulinarnymi- Julia Child & Company towarzyszyły książki kucharskie o tych samych tytułach.Niniejsza książka to owoc czterdziestu lat wspaniałej współpracy z kolegami po fachu i przyjaciółmi .Wpadliśmy na jej pomysł w czasie planowania serii telewizyjnej, złożonej z urywków moich wsześniejszych programów.Autorka wielu książek i jednocześnie najsłynniejsza kucharka świata jest przykładem jak można nakładem swojej pracy ,pasji osiągnąć wszystko.Julia Child nie była urodzoną kucharką, miłość do kuchni zrodziła się podczas wyjazdu do Loary, gdzie zasmakowały jej francuskie potrawy.Zaczęła szperać w przepisach i tworzyła też własne, zaczęła uczęszczać do Le Cordon Bleu ,najlepszej kulinarnej szkoły Świata.Przepisy prezentowane w tej książce przydadzą się każdemu od skomplikowanych i egzotycznych do lekkich i łatwych w przygotowaniu.
Kulinaria
odlewnie aluminium, ałbena grabowska, gaz bok, hurtownia farmaceutyczna, rainbow portugalia, przetłumacz na język angielski, m alior bank, przychody finansowe, małachowski piotr, opłata za przedszkole, oświadczenie o gotowości instalacji przyłączanej, rezygnacja z ppk, wieża notre dame, jak obliczyć procent, co to jest religia, baza peseli, adr oznaczenia, czarnoskóry papież, caracale, londyn czas
yyyyy